Sawadee Massage & Spa

Traditionele Thaise Yoga Massage cursus 10 dagen

Beste cursist,

De cursus Traditionele Thai Yoga massage in 2016 zal bestaan uit 3 weekends van 3 dagen en een examendag. We hebben plaats voor maximaal 6 cursisten, zodat we de volledige aandacht kunnen besteden aan de cursist. Op deze manier kunnen wij een cursus op hoog niveau aanbieden.

De cursus start in juli 2016.

Op 17 april geven we een introductie workshop Thai Yoga massage, welke erg interessant is als u de cursus wilt gaan volgen. Wij raden u aan om deze workshop bij te wonen, zodat we kennis kunnen maken en vragen kunnen beantwoorden.

Tot en met deze datum kunt u gebruik maken van de vroegboek korting voor onze cursus. Stuur een email naar info@sawadeemassage.nl om u aan te melden en om uw vroegboek korting van € 200 te krijgen!

In deze cursus leer je de traditionele Thai Yoga Massage, waarmee je een gevarieerde en volledige massage kunt geven. In deze massage worden energielijnen behandeld en rekkingen toegepast. Door het zorgvuldig en aandachtig toepassen van diverse soorten technieken geef je een massage, waardoor mensen zich lichamelijk en geestelijk ontspannen en de energie weer gaat stromen. De cursus is praktijkgericht. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de manier van aanraking, anatomie en fysiologie.

Tijdens de cursus oefen je de technieken en word je zelf gemasseerd. Zo ervaar je ook zelf hoe het aanvoelt, wat zeer leerzaam én ontspannend is.

Bij elke cursus krijg je een handleiding van alle grepen die je hebt geleerd, zodat je thuis meteen kunt gaan masseren. Na deze cursus ben je in staat een algehele lichaamsmassage te geven in de privésfeer, een eigen praktijk of een zorginstelling. Ook wordt een certificaat van deelname uitgereikt.

Een beginners cursus Traditionele Thai Yoga Massage duurt 10 dagen en wordt op de zaterdagen of zondag middagen gegeven. Na de cursus bent u in staat een volledige Thaise Yoga Massage te geven van 1,5 / 2 uur.

Docente: Birgit Dieleman, fysiotherapeut en advanced Thai Yoga Massage therapeut.

Opbouw van de beginnerscursus

 

Dag 1

Algemene achtergrond, historie en theorie van de Thai Yoga Massage (Nuad Boran); Grondregels voor een goede Thai Yoga Masseur; Behandeltechnieken aan de voorzijde van het lichaam; Voetreflexzonemassage en mobilisaties van de enkel en voeten; Behandeling van de energielijnen van de benen.

Dag 2

Single leg stretches: Toepassing van op yoga gebaseerde stretches van een been; praktijk.

Dag 3

Algemene achtergrond, historie en theorie van de Thai Yoga Massage (Nuad Boran); Grondregels voor een goede Thai Yoga Masseur; Behandeltechnieken aan de voorzijde van het lichaam; Voetreflexzonemassage en mobilisaties van de enkel en voeten; Behandeling van de energielijnen van de benen.

Dag 4

Buikmassage en de werking op de inwendige organen; Ademtherapie bij de borstkas en ribben; Arm-, schouder- en handbehandeling; Traditionele Thaise technieken voor deze delen van het lichaam, inclusief acupressuurpunten punten op de buik en borstkas; praktijk.

Dag 5

Zij lig. Energielijnen van de benen en behandelingstechnieken; De behandeling van lendenwervelkolom; Schouderbehandeling; praktijk.

Dag 6

Behandeling in buiklig. Traditionele technieken voor de rug; Voeten en benen, rug en wervelkolom; Yoga stretches ter balancering van de energie; praktijk.

Dag 7

Zittende positie. Technieken en stretches voor de schouders, arm en schouderblad; Hoofd en halswervelkolom; praktijk.

Dag 8

Hoofd -, en gezichtsmassage. Therapeutische acupressuurpunten; Theorie en praktijk over de individuele behandelingsopbouw bij verschillende aandoeningen.

Dag 9

Een gelegenheid om onder begeleiding een gehele Thai Yoga Massage te oefenen. Na deze massage ontvangt de student een gedetailleerde feedback van de leraar met advies, verbeterpunten en aanbevelingen voor de toekomst.

Dag 10

Examendag, Uitreiking certificaat.

Kosten: € 1250 ex B.T.W. + werkboek + video + certificaat van deelname

Wilt u gebruik maken van onze vroegboek korting van € 200, geldig tot en met 17 april:             Meldt u dan aan via: info@sawadeemassage.nl

Data en kosten

Cursusvoorwaarden